Olet täällä

DNA-palvelua vielä edullisemmin!

DNA-testeissä voi ja kannattaa säästää, kun se helposti on mahdollista. Jos teet DNA-tilauksen heti, kun sellaisen tekeminen tulee ajatuksiin, voit maksaa kymmeniä prosentteja ylimääräistä. On muutama tapa saada testi edullisemmin. Yksi tapa on aloittaa tilauksen tekeminen internetissä, jättää se kesken ja odottaa. Jonkin ajan kuluttua DNA-yhtiön robotti muistuttaa sinua keskeneräisestä tilauksesta. Sen jälkeen saat tarjouksia, kerta kerralta parempia. Seuraavassa ote erään yhtiön viestistä, joka tuli tilauksen tekemisen oltua kesken muutaman päivän:

”Tee tilauksesi loppuun nyt ja me maksamme toimituskulut! DNA-testin tekeminen on helppoa - pyyhkäisy poskesta. Tulokset tulevat nettiin 3-4 viikon kuluessa siitä, kun saamme näytteen.”

Joka tapauksessa kannattaa odottaa säännöllisesti ilmestyviä tarjouksia, mutta niissäkään ei parane hätiköidä, Yhtiöiden välillä on kova kilpailu, joka pakottaa pudottamaan hintoja ja kehittämään uusia tuotteita. Esimerkiksi joulun, isänpäivän ja ystävänpäivän aikoihin tulee usein tarjouksia - kerta kerralta parempia. Jos aika ei riitä tulosten tarkastelemiseen, ei ole syytä tilata tuloksia varastoon, vaikka ”halvalla saa”. Odota seuraavaa tarjouskierrosta, luultavasti saat vielä paremman testin, edullisemmin tai jotain sivutarjouksia.

Älä hengästy tarjousajan loppumisesta. Uusia tulee useita joka vuosi!

Ehkä kuulut johonkin sukuseuraan tai muuhun yhdistykseen. Näissä on usein henkilöitä, jotka ovat rahoissaan ja erittäin kiinnostuneita sukulaisuuksista. Jos joku ehdottaa testiä, pyydä häntä osallistumaan kustannuksiin tai maksamaan koko testi. Sellaiseenkin on suostuttu. Varmista kuitenkin, että saat tunnukset ja salasanan omiin tuloksiisi vain itsellesi. Maksaja tietenkin saa tietoa tuloksista, mutta vain hänelle kuuluvalta osilta, yleensä osumaluettelon.

Jos joku kysyy tuloksiasi sen jälkeen, kun olet tilannut ja maksanut testin itse, voit pyytää tulosten kysyjää osallistumaan kuluihin, vaikka jälkikäteen. Koko perimädataa ei tule kenelle tahansa myydä tai antaa. Huomioitavaa on, että näissä tapauksissa maksaja saa sellaista tietoa (muun henkilön perimätietoja), joka DNA-yrityksen tai tutkitun henkilön omaisten näkökulmasta hänelle ei kuulu.

DNA-yrityksillä on affiliate-ohjelmia, eli tilauksen välittävä henkilö saa palkkion myynneistä. Palkkio affiliate-ohjelmissa vaihtelee muutamasta prosentista jopa 15 prosenttiin. MyHeritagella palkkio on 10%. Välittäjä saa palkkion osallistumatta tapahtumaan itse lainkaan. Riittää, että tilaus tehdään hänen tarjoamansa linkin kautta. Voit yrittää sopia markkinoijan kanssa, että palkkio laitetaan puoliksi.

DNA-yritykset elävät tulorahoituksesta, eli testien maksajista. Jo testin tilanneilta pyritään saamaan lisää rahaa ehdottamalla jatkotilauksia. Niiden suhteen kannattaa olla varovainen ja tilata vain kun todella tietää mitä tekee. Aivan varmaa on, että yhtiöiden rahoitustarve vain kasvaa, sillä sijoittajat vaativat pääomilleen kovaa korkoa koko ajan. Kaikesta tulosten kaupankäynnistä ei takuulla kerrota palvelujen kayttäjille. Kannattaa lukea ehdoissa myös se pienellä oleva ja vaarattomalta vaikuttava teksti.

M.K.