Olet täällä

Suomalainen sukupuu

Suomalainen sukupuu sisältää muutaman sukututkijan yhdessä keräämän tietokannan. Eri kerääjistä johtuen kanta ei ole yhtenäinen ja esimerkiksi nimien käsittelyssä on vaihtelua. Kantaa yhtenäistetään vähitellen. Henkilöitä on eri puolilta Suomea ja ympäri maailmaa. Tietosuojan piiriin kuuluvat henkilöt on julkaistu merkinnällä N.N., vaikka heiltä olisikin saatu lupa tietojen julkaisemiseen.

Sukupuuhun täytyy kirjautua käyttäjätunnuksella, joka sukupuun tekemiseen osallistuvilla on tasoa Family ja muilla tasoa Friend. Family-tason käyttäjät saavat käyttöönsä mm. linkit henkilöiden nimistä eteenpäin ja monipuoliset raportit. Friend-käyttäjät hakevat henkilöt esiin yksitellen. Kaikkien käyttäjien tulee olla sukupuuhun liitettynä.

Sukupuuhun otetaan mielihyvin lisää tietoja, korjauksia ja muita täydennyksiä. Sukupuuta ei toistaiseksi ylläpidetä selaimella, vaan tiedot tuotetaan gedcom-siirrolla sukututkimusohjelmasta.

Linkki: Suomalainen sukupuu

Samalla sivustolla on useita muitakin kokoelmia ja sukupuita. Niihin käyttäjät kutsuvat käyttäjät ellei sukupuu ole kokonaan julkinen.