Olet täällä

Tietoa sivustosta

www.humogen.net on alunperin HuMo-gen -ohjelman ympärille koottu sivusto, joka kokoaa yhteen ohjelmalla tehtyjä sukupuita ja kokoelmia.

Myöhemmin ohjelmaan on lisätty ominaisuuksia, joiden avulla pelkästään HuMo-gen -ohjelmalla voi ylläpitää kokonaista www-sivustoa. Siinä yhteydessä Rekisteriseloste ja muut vain sukupuihin liittyvät tiedot siirrettiin kokoelman alasivulle www.humogen.net/genealogy. Pääsivusto keskittyy yleiseen sukututkimukseen liittyvään asiaan.

Tätä Drupal-ohjelmistolla toteutettu sivua edelsi vanhentuneella tekniikalla toteutettu sivusto. Uudella sivustolla tavoiteltiin responsiivisuutta, eli että se mukautuu erilaisiin päätelaitteisiin.

Sivustoa ylläpitää rekisteröimätön yhdistys, jolla ei ole omaa rahaliikennettä. Kustannukset jaetaan ylläpitäjien kesken.

Ensisijaisesti sivusto on tarkoitettu HuMo-gen ohjelman ja sivustoon liittyvien palvelujen käyttäjien yhteydenpitovälineeksi, mutta samalla tiedoksi muillekin kiinnostuneille.

Ylläpitoon voi ottaa yhteyttä sivustolla olevien yhteydenottolinkkien kautta, jolloin viesti ohjautuu nopeasti asiasta tietävälle henkilölle.

Suunnitelmissa on rekisteröidä yhdistys, mutta siitä seuraava hallinnointi ei toistaiseksi ole kiinnostanut palvelujen käyttäjiä.

 

HuMo-gen on hollantilaisen Huub Monsin aloittama ohjelmaprojekti, jossa ylläpidetään sukututkimusohjelmaa ensisijaisesti tulosten julkaisemista varten, mutta monet käyttävät ohjelmaa ainoana välineenä. Lisätietoja tästä linkistä.