Olet täällä

Empress of Irelandin suomalaisuhrit

Empress of Ireland *) törmäsi sumussa 29.5.1914 norjalaisen hiililaivan kanssa. Laiva oli matkalla Kanadan Quebec Citystä Englannin Liverpooliin. Alus ei päässyt edes avomerelle, kun siihen Saint Lawrencen vesiväylällä, Pointe-au-Père'n niemen kohdilla, lähellä Rimouskin kaupunkia törmäsi hiililaiva Storstad. Onnettomuus oli suomalaisille pahempi kuin 43 uhria vaatinut Titanicin onnettomuus. Empress of Irelandin haverissa hukkui 70 suomalaista. Kaikki laivan matkustajat ja miehistön jäsenet on koottu tietokannaksi, joka löytyy tästä linkistä, muiden avoimien kokoelmien joukosta.

Kokoelmien avoin kommentointi on poistettu, mutta pyynnöstä kuka tahansa saa käyttöoikeuden, joka mahdollistaa kaikkien avointen tietokantojen käytön ja kommentoimisen. Käyttäjätunnuksen saa tästä linkistä. Esitele hieman itseäsi, sillä roskapostirobotti ei tunnusta saa.

*) Royal Mail Steamer (Royal Mail Ship) oli lyhenne, joka tarkoitti brittiläistä valtamerihöyrylaivaa, joka kuljetti matkustajia ja postia Atlantin yli. Aluksen omisti Canadian Pacific Steamship Company, mutta se oli liputettu Yhdistyneisiin kuningakuntiin (UK).