Olet täällä

Ennen aloittamista

Muutama sana asioista, jotka kannattaa huomioida jo ennen kuin aloittaa sukututkimuksen.

Sukututkimus koukuttaa. Se vie aikaa ja tarjoaa vaihtoehdon monelle muulle tekemiselle. Mutta niinhän se on, että ihmisellä on aina aikaa sille, mikä tarpeeksi kiinnostaa. Sukututkimuksen koukuttava elementti on sen palkitsevuus. Tutkijalle avautuu koko ajan uusia portteja uusiin seikkailuihin, löytyvät henkilötiedot palkitsevat kuin aarteen löytäminen.

Ole valmis myös siihen, että vastaasi tulee aivan varmasti monenlaisia henkilöitä ja asioita. Suvussa voi olla rikollisia, hajonneita perheitä, erilaisia sairauksia, aviottomia lapsia, viinan myynnistä tai juopumisesta sakotettuja jne.

Kerää mieluummin vähän ja luotettavaa, kuin paljon ja nopeasti. Sukututkimuksia on paljon saatavissa valmiina. Mitä helpommin tieto on saatavilla, sitä epäluotettavampaa se yleensä on. Tavallisia ovat kirjoitusvirheet päivämäärissä, mutta myös tutkimuksesta toiseen on kopioitunut kokonaisia vääriä sukulinjoja.

Mutta jos tilanteesi sallii, aloita sukututkimus ja lue vaikka tältä sivustolta alkuun opastavia tietoja. Mutta muista, että sinua on varoitettu; tämä harrastus voi viedä mukanaan!